Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/2 szklanki Kasza gryczana niepalona, sucha 75g
2 sztuki Banan
1 sztuka Awokado 140g
40g Jarmuż
1 szklanka Mleko spożywcze, 2% tł.
2 łyżki stołowe Nasiona chia 20g
2 łyżeczki Syrop klonowy 10g

Wart. odżywcza / 100g

301,6
Energia
9,4g
Białko
48g
Węgl.
9,52g
Tłuszcze
6,7g
Błonnik
Zielone, gryczane smoothie z avocado

Zielone, gryczane smoothie z avocado

Kuchnia:

    Warto czasem włączyć do diety koktajle, a jeszcze lepiej, jeśli będą zawierały nie tylko owoce, ale także warzywa. Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że przekąska nabiera cechy treściwego posiłku i może służyć jako pyszny i pełnowartościowy początek dnia. Smacznego!

    • 15 minut + czas moczenia
    • Porcje 4
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: Kaszę gryczaną zalej letnią wodą i odstaw do namoczenia na całą noc. Następnego dnia przenieś kaszę ka sito i wypłucz ją pod bieżącą wodą. Następnie, przełóż do rondelka i ugotuj na sypko 15 minut od zagotowania na wolnym ogniu. Wystudź.

    KROK 2: Do wysokiego naczynia przełóż ugotowaną kaszę gryczaną, jarmuż, banana, obrane avocado, nasiona chia i syrop klonowy, dodaj mleko. Całość dokładnie zblenduj na gładką masę, do momentu, aż kasza gryczana idealnie się zblenduje, a smoothie będzie kremowe i delikatne.

    KROK 3: Rozlej koktajl do wysokich szklanek.

    Smacznego!

    (Odwiedzony 3 723 razy, 1 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Bezglutenowy chlebek bananowy z orzechami
    następny
    Pomidorowe kaszotto z kurkami i fetą

    2 Comments Ukryj Komentarze

    Dodaj Komentarz