Zupa kurkowa z kaszą owsianą

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

300ml Wywar warzywny 1 i 1/4 szklanki
8 g Ziele angielskie 4 sztuki
1,5g Liść laurowy 3 sztuki
1g Pieprz czarny szczypta
75g Ziemniaki sztuka
10g Olej rzepakowy uniwersalny 1 łyżka stołowa
80g Cebula sztuka
150g Kurki 3 garście
50g Kasza owsiana
8g Koperek 1 łyżka stołowa

Wart. odżywcza / 100g

211
Energia
7g
Białko
35g
Węgl.
9g
Tłuszcze
8g
Błonnik

Zupa kurkowa z kaszą owsianą

Cechy:
    Kuchnia:

      Lekka zupa kurkowa idealnie sprawdzi się na chłodniejsze dni. Dzięki łatwemu przygotowaniu, będzie świetnym pomysłem dla zapracowanych, jak również pysznym wyborem na leniwy, rodzinny obiad.

      • 30 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Przygotuj wywar warzywny z włoszczyzny z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu.

      KROK 2: Obierz ziemniaki i pokrój je w drobną kostkę. Dodaj je do gotującego się wywaru.

      KROK 3: Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

      KROK 4: Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną cebulę.

      KROK 5: Kurki przełucz pod bieżącą wodą i dorzuć na patelnię, jak cebula się zeszkli.

      KROK 6: Podsmaż wszystko przez ok. 3 minuty i dodaj do przygotowanego wywaru.

      KROK 7: Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i dodaj do gotującej się zupy. Całość gotuj przez ok. 15 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą.

      *Zupę podawaj udekorowaną koperkiem.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 859 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Szarlotka sypana z kaszą manną
      następny
      Domowa tortilla z kaszy kukurydzianej

      Dodaj Komentarz