Sposób przygotowania:
KROK 1: Przygotuj wywar warzywny z włoszczyzny z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu.
KROK 2: Obierz ziemniaki i pokrój je w drobną kostkę. Dodaj je do gotującego się wywaru.
KROK 3: Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
KROK 4: Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną cebulę.
KROK 5: Kurki przełucz pod bieżącą wodą i dorzuć na patelnię, jak cebula się zeszkli.
KROK 6: Podsmaż wszystko przez ok. 3 minuty i dodaj do przygotowanego wywaru.
KROK 7: Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i dodaj do gotującej się zupy. Całość gotuj przez ok. 15 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą.
*Zupę podawaj udekorowaną koperkiem.
Smacznego!