Libańska sałatka z kaszą gryczaną

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

293
Energia
9,5g
Białko
51,5g
Węgl.
7,3g
Tłuszcze
5,8g
Błonnik

Libańska sałatka z kaszą gryczaną

Kuchnia:

    Prawdziwy libański tabbuleh, to sałatka z kuskusem lub kaszą bulgur z dodatkiem czosnku, cebuli, papryki, mięty i pietruszki. Tradycyjnie podawany na liściach sałaty rzymskiej i limonką.

    • 30 minut
    • Porcje 2
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj do miękkości wg przepisu na opakowaniu. Przełóż na talerz, rozmieszaj i zostaw do ostudzenia.

    KROK 2: Drobno posiekaj pietruszkę, miętę i dymkę, ogórka pokrój w kostkę a pomidorki pokrój w ćwiartki. Do miseczki przełóż oliwę, wyciśnij sok z cytryny, dodaj 2 rozgniecione ząbki czosnku.

    KROK 3: Ostudzoną kaszę gryczaną wymieszaj z pozostałymi składnikami i polej przygotowanym sosem. Podawaj schłodzone.

    (Odwiedzony 6 569 razy, 2 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Gryczana tarta z karmelizowaną gruszką
    następny
    Tarta z burakami i serem kozim

    Dodaj Komentarz