Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę przelej gorącą wodą, dokładnie wypłucz a następnie ugotuj wg przepisu podanego na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia, kasza musi być zupełnie zimna.
KROK 2: Do dużej miski przełóż ostudzoną kaszę, mleko kokosowe, mango, wiórki kokosowe oraz miód. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę i wstaw do zamrażarki. Masę mieszaj co pół godziny, aby uzyskać jak najbardziej puszystą konsystencję. Schładzaj ok. 60-120 minut.
KROK 3: Gotowe lody możesz posypać migdałami.
wskazówki:
Jeżeli lody zmrożą się za bardzo, wystarczy lekko je rozmrozić i zblenderować przed podaniem.
Masa na lody nie powinna być zbyt gęsta, dlatego w razie potrzeby reguluj jej konsystencję dodatkiem mleka kokosowego.
2 Comments Ukryj Komentarze
Witam, mam pytanko dot. mleka kokosowego. Ma to być część stała? płynna? czy obie połączone?
Z góry dziękuję 🙂
Ania, chodzi o połączone, dlatego przed otwarciem puszki należy ją wstrząsnąć 🙂