Gryczany mug cake z truskawkami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

4 łyżki Otręby owsiane
2 łyżki Mąka pszenna, pełnoziarnista
2 łyżki Mąka gryczana
pół łyżki siemie lniane, mielone
pół łyżeczki Proszek do pieczenia
szczypta Sól biała
szczypta Cynamon mielony
1/4 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł.
2 łyżki Sok jabłkowy, 100%
pół szklanki Truskawki, świeże

Wart. odżywcza / 100g

397,4
Energia
15g
Białko
69g
Węgl.
6,7g
Tłuszcze
10,8g
Błonnik

Gryczany mug cake z truskawkami

Cechy:
    Kuchnia:

      Mug cake to nic innego, jak słodkie "ciastko" przygotowane w kubku. Jest świetną alternatywą na słodkie małe co nieco, które zaspokoi głód nawet największego łasucha. Spróbujcie!

      • 10 minut
      • Porcje 1
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: W misce wymieszaj razem otręby owsiane, obie mąki, mielone siemię lniane, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Dodaj mleko, sok jabłkowy i dokładnie wymieszaj całość. Na koniec dorzuć pokrojone truskawki i ponownie wymieszaj.

      KROK 2: Kubek lekko natłuść masłem lub olejem. Przygotowaną masę wlej do kubka i wstaw do kuchenki mikrofalowej. Podgrzewaj ok. 1,5 minuty. Podawaj ostudzone.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 5 997 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
      następny
      Czerwona zupa z soczewicą i jaglanką

      Dodaj Komentarz