Burgery z kaszy jęczmiennej z jarmużem i marchewką

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

171,2
Energia
5.5g
Białko
24g
Węgl.
7g
Tłuszcze
4,5g
Błonnik

Burgery z kaszy jęczmiennej z jarmużem i marchewką

Cechy:
    Kuchnia:

      Jeśli szukacie inspiracji na dzisiejszy lunch czy kolację, mam dla was propozycję. Te pyszne burgery z kaszą jęczmienną nie tylko zaspokoją głód, ale również dostarczą błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Smacznego!

      • 30 minut
      • Porcje 5
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obierz i pokrój na talarki, paprykę w kostkę a dymkę w piórka.

      KROK 2: W rondelku rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż dymkę, razem z papryką i marchewką. Następnie dodaj jarmuż i przemieszaj do momentu aż zwiędnie.

      KROK 3: Do malaksera wrzuć fasolę, dodaj ugotowaną kaszę perłową, przygotowane warzywa i bułkę tartą. Przypraw solą, pieprzem i kminem według uznania i całość zmiksuj na jednolitą masę.

      KROK 4: Z masy formuj burgery i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
      Burgery podawaj na grahamce, razem z zielonym pesto, awokado i rukolą.

       

      Wartość kaloryczna dotyczy jedynie kotleta z kaszy jęczmiennej.

      (Odwiedzony 3 259 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Rozgrzewająca zupa warzywna z kaszą jęczmienną
      następny
      Sałatka z kaszą jęczmienną, pieczonym kalafiorem i migdałami

      2 Comments Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz