Bezglutenowe, czekoladowe pancakes z batata

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

200g Bataty
1 szklanka Mąka jaglana
1 szt jajo
2 łyżki Kakao
1 szklanka Maślanka naturalna
1 łyżka Miód pszczeli
1 łyżeczka Proszek do pieczenia, bezglutenowy
1/2 łyżeczki Soda oczyszczona
1/2 szklanki Kasza gryczana
2 łyżki Oliwa z oliwek

Wart. odżywcza / 100g

174
Energia
6,3g
Białko
33,2g
Węgl.
2,3g
Tłuszcze
2,2g
Błonnik

Bezglutenowe, czekoladowe pancakes z batata

Lubicie wszelkiego rodzaju placki - to jest pewne. A co powiecie na czekoladowe pancakes z batata? Uwaga! Uzależniają!

  • 30 min
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1. Upiecz bataty do momentu aż będą rozpadać się pod naciskiem widelca.

KROK 2. Zblenduj upieczone bataty, maślankę, jajo, kakao na jednolitą masę. Ugotuj wcześniej uprażoną i wypłukaną wrzątkiem kaszę gryczaną. W młynku do kawy zmiel kaszę jaglaną na mąkę.

KROK 3. W osobnej misce wymieszaj resztę składników i kaszę, następnie połącz ze zmiksowaną masą.

KROK 4. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, posmaruj olejem kokosowym a następie smaż z dwóch stron placuszki dowolnej wielkości, tak jak lubisz 😉

Smacznego! 😉

(Odwiedzony 2 887 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Batat faszerowany kaszą jaglaną, groszkiem, fetą i soczewicą
następny
Placki cukiniowe z kminkiem i kaszą jaglaną

Dodaj Komentarz